Swinging Tits™ @ stage

Afgelopen zaterdag (24 januari) was het dan eindelijk zover: de voorstelling 'Tieten, wijn & venijn' van toneelgroep 'de Tits' beleefde haar premiere in de Acteerschuur in Bleiswijk.

Temidden van een decor van Swinging Tits!

De Toneeluitvoering was hilarish, soms ontroerend en vooral heel erg leuk. Het decor van Swinging Tits™ maakte het geheel af en de waardering voor de schilderijen was groot. Trots dus op deze samenwerking met Charmaine Hulsbosch én trots op Swinging Tits™!

Eén van de journalisten heeft er voor gekozen om zijn artikel vooral aan Swinging Tits™ te wijden (en dus niet aan de Acteerschuur en de hardwerkende dames aldaar). Voor Swinging Tits™ wel vet reclame natuurlijk, maar Charmaine is 'de vrouw' achter deze succesvolle voorstelling. Niet ik.

Gelukkig wordt de Acteerschuur getroost met twee mooie artikelen in andere kranten, die wél de aandacht voor het stuk hebben gehad die het verdient en zo durf ik tóch te genieten van de prachtige review van mijn werk en mijn missie.

Lees wat de man schrijft:
"Swinging Tits™ is een ode aan de vrouw in volle vrijheid en vrije volheid. Gewoon zoals wij vrouwen zijn. Op ons mooist. De 1e uit de serie is ontstaan tijdens de witte broodsweken van een nieuwe liefde en het (her)ontdekken van alle pracht van het vrouw zijn. Een soort van ontwaken in weer een nieuwe lente. Al snel ontstond de koppeling met het thema 'vrouw durven zijn' zonder gene. Los van wat 'men' mooi of lelijk vindt, los van oordelen over jezelf. Vrij om van jezelf te houden en jezelf te koesteren. Met alles wat je hebt... of juist niet. Onder Swinging Tits™ creëer ik een meltpot van schilderkunst, coaching, workshops, blogs en meer. Met als doel om vrouwen te empoweren. Dat is al jaren mijn missie.

Zie ook: www.swingingtits.nl

Wij zijn in de Acteerschuur terecht gekomen door de kracht van netwerken. Door vrouwen die dingen durven aangaan. Door energieeën met elkaar in contact te brengen en vormen in elkaar te schuiven. In dit geval Charmaine Hulsebosch en Sandra Jacobs. Ofwel theater en kunst.

Om kennis te maken met de spelers, de sfeer van het toneelsuk te proeven én om de ruimte te checken, ben ik een keer bij een toneelrepetitie aangeschoven. Aan de hand hiervan heb ik een plan gemaakt voor inrichting van het decor. In die samenwerking is ook de titel van het stuk ontstaan: 'Tieten, wijn & venijn'. Je moet het stuk zien om dit te kunnen plaatsen, maar ik zeg je dat je het dan snapt. Het was de bedoeling om toneel en schilderijen elkaar te laten versterken. Volgens mij is dat gelukt. "

Op 7 februari is de 2e voorstelling. Ik ben me alweer aan het voorbereiden op de volgende activiteit: de expositie Swinging Tits (&more) 2.0 @ Avu Kunstkader (14 maart t/m 4 april) met op 22 maart het feesjte, dus ik zeg 'stay tuned!'

Swinging groet,
Sandra